Online event voorbeelden

Nu de coronapandemie wat gekalmeerd is, kunnen zakelijke bijeenkomsten weer vaker fysiek plaatsvinden. Maar we zien ook dat online events en vergaderingen een blijvertje zijn. Dat is niet voor niets, de mogelijkheden voor het organiseren van leuke, interactieve online events zijn tegenwoordig eindeloos. We zetten daarom een aantal inspirerende online event voorbeelden op een rij.

Online bijeenkomst

Laten we met een simpel online event voorbeeld beginnen: een bijeenkomst met het team of de afdeling. Het komt niet altijd voor iedereen even goed uit om op kantoor te zijn. Of de vergaderruimtes zitten volgeboekt. Geen zorgen, je kan het net zo goed digitaal doen. Met de juiste tools kan zo’n online meeting zelfs leuker en dynamischer worden dan een fysieke. Voeg bijvoorbeeld kleine opdrachten toe die iedereen op de laptop uit kan voeren, zoals een snelle tekenopdracht.

Online congres

Een goed online event voorbeeld is een congres. Dat hoeft namelijk echt niet altijd meer fysiek. Doe je het digitaal, dan zit je niet meer met de uitgebreide organisatie om mensen vanuit het hele land (of de hele wereld) naar dezelfde locatie te krijgen. Dat scheelt tijd, kosten en natuurlijk een berg CO2-uitstoot. En met de tools van MEEPLE kan je alle aspecten van een fysiek congres toevoegen aan je online event. Denk aan een netwerklounge, leuk ingerichte workshopruimtes en interactieve lezingen.

Online symposium

Wil je het nóg groter aanpakken? Ook een symposium kan volledig digitaal. Je kan het zo uitgebreid aanpakken als je wil, compleet met digitale lobby, meerdere workshopruimtes en een plenaire zaal. Ook op de aankleding van het symposium kan je helemaal losgaan, zodat het net zo voelt als een fysiek symposium met een groot gebouw, leuke uitzichten en loungeruimtes. En integratie van de huisstijl van het bedrijf is heel eenvoudig.

Digitaal event mogelijkheden

Met digitale events hoef je je niet te binden aan een groep mensen in dezelfde ruimte. Je kan deelnemers meer autonomie geven in wat ze doen en wat ze bekijken. Content on Demand is ideaal om mensen te engageren. Creëer vooraf opgenomen filmpjes en praatjes van experts en verwerk ze in je event. Het grote voordeel daarvan is: doordat je ze vooraf kan bewerken en verbeteren, zien ze er veel strakker uit. Én je zal geen last hebben van verbindingsproblemen.

Presenteer de content voor mensen om in hun eigen tijd te bekijken of verwerk ze in een presentatie om deelnemers te prikkelen en samen met hen te bespreken. Een fijne afwisseling voor de presentatie.

Hybride event

Het combineren van fysieke en online events is een voorbeeld dat steeds meer gebruikt gaat worden. Bij een hybride event kunnen mensen zelf kiezen of ze digitaal of fysiek aan het event deelnemen. En als je het goed aanpakt, is de inhoud en beleving voor digitale deelnemers net zo goed als die van de mensen die fysiek aanwezig zijn. Daarmee verschilt een hybride event van bijvoorbeeld een livestream. Bij een hybride event doen digitale deelnemers gewoon mee met de interactie tussen publiek en sprekers. En ook niet onbelangrijk, met een hybride event kan je een veel groter publiek bereiken.

Webinar

Het webinar als online event voorbeeld bestaat natuurlijk al langer dan vandaag. Toch komt het nog vaak voor dat webinars saai zijn en mensen hun aandacht er niet bij kunnen houden. Zorg daarom dat je nieuwe tools inzet, zodat mensen niet alleen maar een Powerpoint en/of het gezicht van de spreker voor zich zien. Denk aan een chatbox die in het scherm verschijnt, een live poll en visuele- en audio-effecten. Je kan een webinar zo dynamisch en interactief maken als je wilt.

Voordelen online event

Digitale bijeenkomsten hebben veel voordelen ten opzichte van live events. Ze zijn tijd- en dus kostenbesparend, duurzaam, je kan vanuit huis aansluiten, eenvoudig mensen uitnodigen van over de hele wereld en allerlei handige functies en leuke features toevoegen. Ook kun je online events zo groot en uitgebreid maken als je wil. Van een bilateraaltje tot een congres en van hybride events tot webinars: lees over meerdere voorbeelden van online events en doe er je voordeel mee.

  • Extreem ecologisch: drastisch minder CO2- en fijnstofuitstoot.
  • Grote tijdbesparingen door minder verplaatsingen, efficiëntere agendaplanning
  • Groter bereik door de mogelijkheid om het event langer toegankelijk te houden, ook voor wie het event net gemist heeft
  • Makkelijker en goedkoper om sprekers online in te schakelen
  • Nieuw publiek van personen die live-events vermijden

Gratis demo of advies nodig

Interesse in een gratis demo? Vraag deze gratis bij ons aan! Mocht u eerst nog vragen hebben, neem contact op via ons formulier, bel ons op 085 – 303 57 42 of stuur een e-mail naar info@meeple-events.nl

Gratis whitepaper

Een succesvol hybride event organiseren? Zo doe je dat!

Neem contact met ons op
085 303 57 42

Adres:
De Vos van Steenwijklaan 75
7902 NP in Hoogeveen
Nederland