Wat is een webinar?

Het woord ‘webinar’ is een samenvoeging van ‘web’ en ‘seminar’. Met andere woorden: een webinar is een online (studie)bijeenkomst. Het is een manier om op een digitale, maar toch zeer persoonlijke wijze kennis over te dragen waarbij een sterk 1-op-1 gevoel bij de kijker ontstaat. Webinars worden meestal live gevolgd, maar vaak is er ook een mogelijkheid om de uitzending terug te kijken of zélfs een opname te presenteren. Webinars zijn erg populair, en dat is niet voor niks; in een korte tijd kan een groot publiek worden bereikt.

Waarvoor is een webinar geschikt?

Een webinar kan overal voor gebruikt worden, van het uitleggen van rapportagesoftware, tot het presenteren van een nieuw product. Tijdens een webinar kunnen de kijkers de presentator zien, maar ook kunnen er applicaties getoond worden, videobeelden of PowerPoint presentaties. Op deze manier kunnen de meest complexe zaken heel goed uitgelegd worden. En tegenwoordig is een webinar al lang geen eenrichtingsverkeer meer; er zijn verschillende mogelijkheden voor interactie met het publiek.

Voordelen van een webinar

  • Men bereikt een groot publiek in een keer;
  • Niemand hoeft te reizen;
  • Makkelijk terug te kijken;
  • Enorm kostenbesparend, ook voor het publiek;
  • Interactie mogelijk, ook na afloop.

Zelf een webinar organiseren?

Begin met het stellen van de juiste vragen, zoals: wie is mijn doelgroep? Wil ik interactie? Hoe bereik ik mijn publiek het best? Hoe zorg ik ervoor dat het er professioneel uitziet?

Natuurlijk kunt u prima een webinar uitzenden vanuit uw woonkamer. Voor sommige onderwerpen werkt dat juist goed, het is persoonlijk en gezellig.

Maar als u een professionelere omgeving wilt, dan is een studio een goed idee. De visuele mogelijkheden zijn ontelbaar, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een geïntegreerde achtergrond met uw eigen huisstijl. Dit kan volledig digitaal worden ingericht.

Wat kan MEEPLE voor u doen?

Wat u maar wilt. Wij kunnen uw hele webinar verzorgen, van A tot Z. U hoeft zelf nergens om te denken, behalve uw eigen presentatie. Maar we kunnen ook alleen meedenken, tips geven, of een omgeving organiseren waar u mee kan werken.

Wilt u meer informatie of een demo? Bel ons op 085 – 303 57 42 of stuur een e-mail naar info@meeple-events.nl. Wij denken graag met u mee!

Gratis whitepaper

Een succesvol hybride event organiseren? Zo doe je dat!

Neem contact met ons op
085 303 57 42

Adres:
De Vos van Steenwijklaan 75
7902 NP in Hoogeveen
Nederland