Online event checklist

Wilt u een online event organiseren, maar weet u niet goed hoe u dat aan moet pakken? Met onze checklist helpen wij u op weg om uw event in goede banen te leiden. Zo weet u zeker dat u niets vergeet. U kunt zelf een hoop doen ter voorbereiding met deze tips. Het is mogelijk om enkel gebruik te maken van MEEPLE als virtueel platform of we kunnen u volledige ontlasten door de gehele organisatie op ons te nemen. Denk daarbij aan organisatie, communicatie en technische ondersteuning.

Inhoudsopgave

De voordelen van een online event

Steeds vaker worden er online events georganiseerd. Niet gek: het is namelijk een leuke manier om een breed publiek te bereiken. Zo hoeft niemand naar een locatie af te reizen en kunt u op originele manieren makkelijk de interactie opzoeken met uw bezoekers. Enkele voordelen op een rij:

  • Geheel naar wens in te richten
  • Bezoekers hoeven niet af te reizen naar een fysieke locatie
  • Veel ruimte voor interactie met bezoekers
  • Van klein event voor een klein bedrijf, tot grote beurs

Wilt u een online event organiseren? Dan helpt onze checklist u op weg.

1: Wat voor online event wilt u organiseren?

Wilt u enkel informatie naar een deelnemer toezenden of wilt u een interactieve sessie? De mogelijkheden van online events zijn eindeloos. Van webinar tot grote beurs en van congres tot symposium: het kan allemaal online.

2: Zorg voor een goede internetverbinding

Het allerbelangrijkste bij een online event is een goede, stabiele internetverbinding. Als u kiest voor MEEPLE dan regelen wij dit vanaf onze server. Maar als u op een andere locatie zit, moet de verbinding hier ook in orde zijn.

Het hele doel van het event gaat verloren wanneer het internet uitvalt of beeld steeds vastloopt. Zorg er dus altijd voor dat u uw internetverbinding goed test. Grote online events kunnen veel bandbreedte vragen. Redt u dit niet met uw eigen internetverbinding? Dan kunt u ook kiezen voor een externe locatie die hier ervaring mee heeft. We adviseren u hier graag in.

3: Denk na over de uitstraling van het event

Wat is het doel en de boodschap van het online event en welke uitstraling hoort daarbij? Dit kunt u van begin tot eind doorvoeren in elke virtuele zaal. Hoe zien de presentaties eruit, wie zijn de sprekers, welke achtergrond hebben de sprekers, wordt er muziek gespeeld en is de huisstijl of het logo van jouw bedrijf goed zichtbaar? Door na te denken over alles dat de bezoeker ziet en hoort, geeft u uw evenement een professionelere uitstraling. Dit zal zeker niet onopgemerkt blijven door de bezoekers.

4: Kies het juiste platform voor uw online event

Een online event valt of staat met het platform dat wordt gebruikt. Er zijn tal van online platforms die gebruikt kunnen worden, maar bereikt u daarmee het doel dat u wilt bereiken? Wilt u interactie met uw bezoekers, meerdere ruimtes om in door te kunnen praten en deze ruimtes voorzien van uw huisstijl? Wanneer u kiest voor MEEPLE Events, bent u zeker van al deze mogelijkheden. De techniek nemen wij graag uit handen. Zo kunt u zich op de boodschap concentreren en zorgen wij voor de verdere invulling!

MEEPLE staat voor u klaar!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van ons platform? We geven graag een vrijblijvende demo. Zo zie je precies wat ons platform allemaal te bieden heeft en denken we mee over hoe we uw online event tot een succes kunnen maken.

Vraag hier een vrijblijvende demo aan of bel ons op 085 – 303 57 42. U kunt ons ook een e-mail sturen via info@meeple-events.nl.

Gratis whitepaper

Een succesvol hybride event organiseren? Zo doe je dat!

Neem contact met ons op
085 303 57 42

Adres:
De Vos van Steenwijklaan 75
7902 NP in Hoogeveen
Nederland