5 tips voor een succesvol webinar

Een webinar is een uitstekende manier om digitaal een workshop, lezing, les of presentatie te geven. Maar ook voor productlanceringen andere promoties wordt een webinar veelvuldig gebruikt. U kunt een groot aantal mensen bereiken, en dat volledig digitaal! Om ervoor te zorgen dat een webinar niet alleen wordt bekeken, maar ook een succes wordt, geven we onderstaand onze 5 beste tips.

Tip 1: denk goed na over uw boodschap

Denk goed na over het doel en de inhoud van het webinar. Doordat een webinar volledig digitaal is, hebben kijkers vaak een korte concentratie. Kies daarom zorgvuldig uit wat u wilt laten zien en wat u gaat vertellen. Werk een stappenplan uit met een vlotte introductie, zorg voor een interessante boodschap en sluit af met een pakkende afsluiter. Wees vooral zo kort en bondig mogelijk, zodat u de volle aandacht van uw kijkers vasthoudt.

Tip 2: betrek het publiek

Zodra het webinar start, is het raadzaam om even te wachten met de directe boodschap. Het gebeurt vaak dat er gasten iets later zijn. Als u dan al begint met uw presentatie, mist een deel van het publiek de introductie en haken zij sneller af. Dit is eenvoudig op te lossen door het publiek bij het webinar te betrekken. Zo kunt u enkele namen noemen, vragen of het geluid goed werkt en of het beeld scherp genoeg is.

Tip 2: zorg voor een goede verbinding

Het gebeurt maar al te vaak: halverwege een presentatie valt de verbinding weg. Tegen de tijd dat die weer hersteld is zijn er waarschijnlijk meerdere mensen afgehaakt. Door gebruik te maken van een virtueel platform is een stabiele verbinding gegarandeerd.

Tip 3: kies een professionele achtergrond

De keuze van de achtergrond is afhankelijk van het onderwerp. Is uw boodschap zakelijk? Kies dan voor een achtergrond in de huisstijl van uw bedrijf. Wilt u het iets persoonlijker en laagdrempeliger maken? Dan kan een webinar vanuit de woonkamer een prima keuze zijn.

Tip 4: neem het webinar op

Er zullen zeker geïnteresseerden zijn die de boodschap nog eens terug willen kijken. Door ervoor te zorgen dat het webinar wordt opgeslagen en makkelijk terug te vinden is, kunt u het webinar opslaan. Dit scheelt aanzienlijk tijd en hierdoor kunt u uw boodschap meermaals delen, zonder het opnieuw te presenteren.

Tip 5: zorg voor interactie

Mensen houden van interactie. Ook bij een webinar is dit het geval. Zorg dat kijkers bij de introductie iets kunnen zeggen en dat ze na afloop ruimte hebben om vragen te stellen. Is uw webinar langer dan 30 minuten? Dan is het zinvol om tussendoor een extra vragenronde in te lassen. Vragen beantwoorden is een goede gelegenheid om contact met het publiek te houden. Zet tijdens uw spreektijd de chatknop op mute, zodat de volle aandacht bij de presentatie is.

Interesse? Vraag een gratis demo aan!

Wilt u een webinar organiseren en zeker weten dat alles goed geregeld is? MEEPLE Events staat voor u klaar. We denken graag met u mee over de verschillende mogelijkheden. Wilt u eerst eens demo? Vraag deze gratis bij ons aan!

Gratis whitepaper

Een succesvol hybride event organiseren? Zo doe je dat!

Neem contact met ons op
085 303 57 42

Adres:
De Vos van Steenwijklaan 75
7902 NP in Hoogeveen
Nederland